Steenstrips

JABO Concept is jouw professionele aannemer voor steenstrips.

Steenstrips

Streenstrips zijn een afwerkingsmogelijkheid voor je gevelrenovatie. Steenstrips laten je toe een knap resultaat neer te zetten en bovendien de ecologische voetafdruk van je bouwproject sterk te verlagen. Ook is er de mogelijkheid om te isoleren via E-Board (voorgedrukte platen zodat je een waterpas resultaat bekomt) en Signa. Steenstrips vormen ook voor je interieur een prima keuze als muurbekleding en geven een warme toets aan je woning.

Wij kiezen voor kwalitatieve materialen en leverancies

Wienerberger

Vandersanden

E-board

5 voordelen van steenstrips

Geen ruimteverlies

De dikte ligt gemiddeld rond de 2 centimeter, waardoor de steenstrips geen extra ruimte in beslag nemen.

Snelle plaatsing

Dit voordeel vertaalt zich zowel in het kostenplaatje als in het timeframe dat je voor ogen hebt.

Authentieke look

Steenstrips worden vervaardigd uit bakstenen en gezaagd in dunnere varianten. Het verschil tussen steenstrips en echte bakstenen is haast niet zichtbaar, waardoor je gevel er authentiek blijft uit zien.

Isolatie mogelijk

Steenstrips combineer je eenvoudig met verschillende isolatiematerialen. Dit levert dan weer een daling in energiekosten op.

Alle maten & kleuren mogelijk

Jij bepaalt voor de volle 100% de uitstraling van jouw gevel. Ook qua materialen heb je de keuze uit natuursteen, beton, kunststof en gips.

Wat vonden onze klanten van ons?

Enkele van onze projecten

Wilrijk
Steenstrips
Previous
Next
Geel
Steenstrips kinderdagverblijf
Previous
Next

Veelgestelde vragen

Steenstrips zijn een soort van gevelbekleding met een beschermende functie tegen externe factoren zoals regenbuien en wind. Ook toveren steenstrips jouw oude gevel om in een nagelnieuwe, moderne gevel. 

Gevels worden dagelijks blootgesteld aan externe invloeden zoals regenbuien, wind en zon. Dit maakt je gevel na verloop van tijd poreus, wat dan weer kan leiden tot vochtproblemen. Gevelrenovatie op periodieke basis is de ideale oplossing om vochtproblemen te vermijden en je gevel in prima conditie te houden. Ook komt dit de algemene staat van je woning ten goede. 

Ten eerste inspecteren we je gevel grondig op mogelijke beschadigingen. Eventuele beschadigingen herstellen we eerst netjes, zodat een goede hechting gegarandeerd is. 

Vervolgens monteren we de steenstrips met speciale lijm aan je gevel, waarna we de strips met voegmortel invoegen. Dit zorgt voor de uitstraling van een authentieke, bakstenen gevel. We maken gebruik van houten profielen om de steenstrips precies waterpas op de gevel te plaatsen voor een perfect resultaat. 

Afhankelijk van het soort ondergrond, zijn extra werkzaamheden nodig:

  • Heb je geen spouwmuur? Dan is het ten sterkste aangeraden om isolatie te laten plaatsen. Op die manier vermijd je vochtproblemen die later kunnen optreden. De steenstrips bevestigen we direct op de isolatiematerialen.
  • Heb je wel een luchtspouw?  Indien de luchtspouw nog niet geïsoleerd is, raden we aan om dit toch te laten uitvoeren. Zo scoor je twee vliegen in één klap. Indien je dit liever niet hebt, is het wel aangewezen om ervoor te zorgen dat de luchtspouw volledig luchtdicht is. Dit leidt tot betere isolatie, te vergelijken met dubbele beglazing. Ook zo vermijd je potentiële vochtproblemen. 


De meest aangewezen en kwalitatieve oplossing is om de buitenmuur te renoveren met steenstrips en direct isolatie aan te brengen. In dat geval  verwijderen en vervangen we de luchtspouw door isolatiepanelen die we nadien afwerken met steenstrips.

De prijs van steenstrips vloeit voort uit verschillende factoren, zijnde: 

  • Zijn er reparaties of renovaties nodig na gevelinspectie? 
  • De oppervlakte 
  • Keuze voor isolatie

Gaan we samen aan de slag?