Algemene gevelrenovatie

JABO Concept is jouw professionele aannemer voor gevelbepleistering en algemene gevelrenovaties.

Algemene gevelrenovatie

Bij het bepleisteren van je gevel en algemene gevelrenovatie focussen we op een doeltreffend resultaat waarbij je woning sterker geïsoleerd is, maar ook terug een hedendaagse look & feel heeft. Dit is zowel voor renovatie- als nieuwbouwprojecten mogelijk.

Welke afwerkingen zijn mogelijk?

Gevelisolatie

Een zeer efficiënte methode om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Je buitenste “schil” is de beste manier om te isoleren. Dit levert je een besparing op je gasverbruik tot wel 50% op.

Reinigen gevel

Ben je ontevreden van je huidige gevel? Nadat we je gevel reinigen heeft deze terug een modern uitzicht en maak je van een klassieke gevel een hedendaagse woning.

Plaatsen Belgische blauwe hardsteen (plinten en dorpels)

Kies voor duurzame, kwalitatieve Belgische blauwe hardsteen uit Henegouwen voor de afwerking van jouw gevelplinten en dorpels

Stoomreinigen

Jabo Concept reinigt je gevel zonder dat je steen poreus wordt of vervuilt.

Uitslijpen en hervoegen gevel

Geef je gevel een fris, nieuw aanzicht door het uitslijpen en hervoegen van je gevel.

Gevels in combinatie met thermowood of cederhout

Naast Belgische blauwe hardsteen is ook een afwerking met cederhout of thermowood mogelijk, wat een warme look & feel oplevert.

Gevel kaleien

Een eeuwenoude schildertechniek waarbij met een blokborstel een mortel bestaande uit een hydraulische, natuurlijke kalk, die kleine zandkorrels bevat, op de muur wordt aangebracht.

3 voordelen van gevelbepleistering

Duurzaamheid

Je verkleint je ecologische voetafdruk dankzij deze milieuvriendelijke investering.

Meerwaarde aan vastgoed

Een opgefriste gevel zorgt voor een mooi uitzicht van je woning, wat ongetwijfeld meerwaarde creëert aan je vastgoedinvestering.

Zelfreinigend effect

Door het gebruik van innovatieve technieken is je gevel zelfreinigend. Bij regenweer parelt het water van je gevel en neemt het het stof mee.

Wat vonden onze klanten van ons?

Enkele van onze projecten

Balen
Nieuwbouw Poolhouse
Previous
Next
Geetbets
Isolatie en bepleistering
Previous
Next
Turnhout
Herstelling bestaande crepi
Sint-Gilis-Waas
Gevelbepleistering
Previous
Next
Kessel
Gevelbepleistering & kaleien
Previous
Next
OLV-Waver
Cementering met crepi
Herenthout
Thermowood afwerking
Previous
Next

Veelgestelde vragen

Je overweegt om je gevel in een nieuw jasje te steken? Dan biedt gevelbepleistering jou een prima oplossing. Gevels zijn blootgesteld aan allerhande omstandigheden zoals felle regenbuien en het typerende, Belgische weer en dit jarenlang. De gevel wordt doorheen de jaren wat zwakker waardoor problemen zoals vocht- en energieproblemen kunnen voorkomen. 

 

Bakstenen gevels lijden vaak aan deze problemen. Gevelbepleistering biedt soelaas waardoor de façade van je gevel de bakstenen uitstekend beschermt.

Gevelbepleistering is een synoniem voor crepi. Men definieert 2 soorten crepi of gevelbepleistering, namelijk minerale sierpleisteren en kunstharspleister. 

  • Minerale sierpleister: dit is een natuurlijk product dat vervaardigd wordt uit een mengsel van zan, cement en kalk. Daardoor beschikt het over sterke waterkerende en damp-open eigenschappen. Vocht wordt veel sneller afgevoerd waardoor je gevel steeds droog blijft. Minerale sierpleisters zijn een pak gevoeliger voor vuil & scheuren. De pleisters worden zeer dik aangebracht, waardoor eventuele oneffenheden vlot weggewerkt worden. 
  • Kunstharspleister: dit vervaardigt men uit kunsthars en is daardoor zeer elastisch. Daardoor is het product ook resistent tegen vocht, vuil en beschadigingen. Kunstharspleister kan doorgaans op ieder soort gevel aangebracht worden.

Meestal combineren wij beide diensten. Ben je van plan om je gevel te laten bepleisteren of enkel isoleren? Een combinatie van beiden is een verstandige keuze. Je bespaart op die manier een mooi bedrag op werkzaamheden omdat je gevel maar eenmaal aangepakt moet worden. De positieve eigenschappen en synergie van gevelbepleistering en isolatie versterken het resultaat voor jou. Gevelisolatie levert je ook een mooie besparing op je energiefactuur op, waardoor de investering zichzelf terugverdient. 

Doorheen de jaren kunnen kleine beschadigingen in de bepleisteringen ontstaan. Naast het aanbrengen van nieuwe gevelbeplestering, voeren we ook reparaties uit aan reeds bestaande gevelbepleistering. Jabo Concept zorgt ervoor dat je gevel er weer binnen no-time gloednieuw uit ziet. 

Gaan we samen aan de slag?